MIDDELBURG - Pakjesavond is alweer in zicht maar helaas zal er dit jaar geen intocht worden georganiseerd. Gelukkig weten de mensen van het Politieteam Walcheren hier raad mee en spelen zij de hoofdrol in dé online Sinterklaashit van 2020.

Helaas moeten de kleine 'beliebers' het dit jaar doen met enkel een gevulde schoen. Want Sinterklaas kan geen intocht doen.

Maar voor Politieteam Walcheren zorgt dit voor optimale inspiratie.
Een groots meeslepend verhaal met boefjes vol frustratie.

Ook dit jaar proberen ze het grote boek van Sinterklaas te stelen.
Want dat grote kinderfeest kan de boefjes werkelijk niks schelen!

Maar daar steken diverse disciplines van de politie een stokje voor.
Want de Sint zet deze schurken op het verkeerde spoor.

Vanaf woensdag 18 november is het eerste deel online te zien.

Het ontstaan

Het ontstaan van dit prachtige initiatief gaat drie jaar terug. David Kaljouw, Maaike van Osta en Lex Vroomen (toen allen wijkagent in Vlissingen) bedenken samen een creatief idee om de maatschappelijke kloof te verkleinen en meer aanspreekbaar te zijn. Al sinds 2017 maken zij een Sinterklaas- en politie film die een glimlach op ieders gezicht brengt. En het werkt! Na het publiceren van de diverse Sinterklaas films krijgen zij een warm deken aan reacties van ouders die filmpjes opsturen waarop hun kinderen naar de film aan het kijken zijn. Dit biedt iedere keer weer energie en inspiratie om een nieuw verhaal te bedenken.

De samenwerking

Omdat de intocht van Sinterklaas dit jaar niet door kan gaan wegens de beperkingen waren er al snel nieuwe initiatieven. De film kon geprofessionaliseerd worden door de productie van en de samenwerking met het citymarketing platform IN Vlissingen. Hierdoor is een driedelige Sinterklaasfilm ontstaan die zal worden gepubliceerd op woensdag 18 november, 25 november en de ontknoping op 2 december.

De hele serie is te zien bij:
Facebook Politieteam Walcheren
Facebook IN Vlissingen
Website www.invlissingen.nl/sinterklaas

Medewerking politie

Het is echt een kinderfilm waarbij, tijdens de opnamen uiteraard niemand in gevaar is gebracht, en de gestelde Corona-maatregelen vanuit de overheid ten allen tijde zijn gerespecteerd en opgevolgd. De productie van de film is gewaarborgd in kleine groepen en altijd op 1.5 meter afstand. Er zijn mondkapjes gedragen daar waar opnamen in de binnenstad werden gemaakt. De achtervolgingen zijn opgenomen met in achtneming van de geldende verkeersregels en snelheid, waarbij de geluidssignalen achteraf in de film zijn gemonteerd en waarbij collega's zich solo in de voertuigen bevonden. Via de portofoon waren betrokken collega's continue oproepbaar voor het operationeel centrum zodat ze bij eventuele grote incidenten altijd inzetbaar zijn geweest. De productie van de film gaat uiteraard niet ten koste van politiewerk. Alle betrokken collega's in voorbereiding, uitvoering of anderszins, zijn aanwezig geweest in hun vrije tijd.