MIDDELBURG - Naar aanleiding van enkele tips na de uitzending van Opsporing Verzocht op dinsdag 5 oktober jl. denkt de politie te weten, wie de man is die in september 2020 een vrouw uit Nieuwerkerk voor bijna 1.000 euro heeft opgelicht.

Dinsdag 12 oktober toont de politie in het opsporingsprogramma opnieuw beelden van twee mensen, die inwoners uit Middelburg en Terneuzen hebben opgelicht. De politie kreeg na de uitzending enkele tips. Uit onderzoek is vastgesteld dat de oplichter een 20-jarige man uit Rotterdam is. Hij wordt op een later moment verhoord.

Opsporingsberichten
De politie toont onder nummer ZWB-003 de oplichter van een mevrouw van 81 jaar oud uit Terneuzen, die op 10 september 2020 tienduizenden euro's van haar spaargeld kwijtraakte. Ze werd slachtoffer van bankmedewerkerfraude. Gelukkig heeft de pinner in Rotterdam zijn gezicht niet bedekt, en zijn details zichtbaar, zoals zijn slavenarmband en ring rechts.

De oplichter met nummer ZWB-004 heeft op 9 juli 2020 een slachtoffer uit Middelburg voor meer dan 10.000 euro bestolen. Deze oplichter pint op dezelfde avond in Rotterdam, maar hoeft daar niet vandaan te komen. De politie wil natuurlijk het liefst de naam weten, maar ook tips met plekken waar hij vaker komt, of mogelijk verblijft zijn zeer welkom!

Tijdens het politieonderzoek zijn van beide situaties bewakingsbeelden opgevraagd. De politie hoopt dat er mensen zijn die de mannen op de beelden herkennen. In twee opsporingsberichten staan de foto’s, namelijk van de oplichting in Middelburg en de oplichting in Terneuzen. De foto's van beide zaken zijn al een keer tevergeefs in het opsporingsprogramma Bureau Rijnmond getoond.

Uitzendingen
De live uitzending van Opsporing Verzocht is dinsdag 12 oktober, aanvang 21.20 uur op NPO1. Op woensdag 13 oktober wordt het programma rond 13.20 uur herhaald via NPO1.

Bescherm jezelf
De Zeeuwse politie ontvangt de laatste tijd veel meldingen dat mensen door neptelefoontjes worden opgelicht. De daders bellen de slachtoffers en zeggen dat hun bankgegevens zijn gehackt. Daarna moeten ze een computerprogramma installeren, waarna de computer wordt overgenomen. De oplichters storten daarna geld naar valse rekeningen: “Wees alert dat oplichters een vals nummer gebruiken. Krijg je een telefoontje van een zogenaamde bankmedewerker? Wees dan altijd op je hoede! Je kunt controleren of je wel echt door de bank bent gebeld door meteen op te hangen en dan zèlf het juiste telefoonnummer op te zoeken. Bel de bank en vraag gewoon even na of het klopt wat verteld is. Dat is helemaal niet vreemd of onaardig om te doen.”