MIDDELBURG - Omstreeks 08.15 uur meldden medewerkers van een supermarkt aan het Westerscheldeplein in Middelburg dat er zojuist een overval was gepleegd. Een van de medewerkers was bedreigd door de dader die er daarna, zonder buit, vandoor ging.

Politieagenten gingen meteen ter plaatse en stelden een onderzoek in. Er zijn sporen afgenomen die onderzocht worden door het Nederlands Forensisch Instituut. Ook vertelden verschillende getuigen tegen de agenten wat zij hadden gezien van de overval. Uit hun verklaringen bleek dat de dader een jonge jongen was. Hij droeg op het moment van de overval een zwarte jas met een capuchon, een grijze soort joggingbroek en een wit/lichtblauw mondkapje. De jongen had donker haar en een lichte huidskleur.

Van de bedreigde medewerker is een aangifte opgenomen. De jonge overvaller had haar bedreigd met een scherp voorwerp en had geld van haar geëist. De winkel was net open, dus er zat nog geen geld in kas. De dader is dan ook zonder buit gevlucht. Mogelijk rende hij in de richting van de Westerscheldestraat.

Agenten zijn in de omgeving van de supermarkt gaan zoeken naar de ontvluchte dader maar konden hem niet traceren. Er is een Burgernetbericht verspreid in de omgeving van de supermarkt met de vraag of mensen naar de dader uit konden kijken. Vanwege het feit dat hij mogelijk een wapen bij zich zou hebben werd verzocht om de jongen niet zelf te benaderen, maar 112 te bellen als mensen hem zagen.

Getuige geweest? Meld u zich dan!
De politie heeft al met verschillende getuigen gesproken die de overval hadden zien gebeuren. We zijn nog op zoek naar getuigen die ons nog meer kunnen vertellen. Hebt u nog niet met de politie gesproken, maar hebt u wel informatie die ons kan helpen om deze zaak op te lossen? Dan wordt u gevraagd om contact met de politie op te nemen. Dat kan via ons algemene telefoonnummer (0900-8844) of via What’s App (06-12207006). Als u wel informatie heeft, maar u wilt niet met de politie praten, dan kunt u die ook delen via www.meldmisdaadanoniem.nl. Dan blijven uw gegevens gegarandeerd geheim. U kunt Meldmisdaadanoniem ook bellen op 0800-7000. Vermeld bij uw contact graag zaaknummer 2021-110705.