MIDDELBURG - De voetpaden langs de Seissingel zijn aan onderhoud toe. Daar gaan wij aan werken.

De tegels zijn beschadigd door boomwortels en aan de kant van de sloot schuiven stoeptegels af, waardoor ze los komen te liggen.

De stoeptegels worden vervangen door halfverharding aan de kant van de huizen en gras aan de kant van de veste.

Werkzaamheden

De werkzaamheden duren ongeveer vier weken en vinden plaats in de periode tussen september en december.

  • Vanaf Seissingel 2 tot en met 12B (kant woningen): de stoeptegels worden vervangen voor halfverharding. Voor voldoende stevigheid zetten we aan de kant van een sloot een grote betonband. De breedte van het voetpad blijft hetzelfde.
  • Vanaf Noordsingel 172 tot en met Seissingel 12B (kant veste): de stoeptegels worden vervangen voor gras. Dit gras maaien we meerdere keren per jaar zodat er over gelopen kan worden.
  • Vanaf Seissingel verkeerslichten tot en met Seissingel 32 (kant veste): de stoeptegels in het voetpad worden vervangen voor halfverharding. Waar de bomen midden in het voetpad staan leggen we de halfverharding ook achterlangs de bomen, op die manier is het niet meer nodig om op het fietspad te lopen. De tegels in het voetpad leggen we waar nodig recht.
  • Vanaf Seissingel 32 tot en met kruising Seisplein (kant veste): het voetpad en fietspad knappen we op tijdens of na de herinrichting van Klein Vlaanderen. Dit is in de periode van september tot en met december 2022 of begin 2023. Ook voeren we op dat moment aanpassingen uit aan de opstelstrook en verkeerslichten ter hoogte van Seissingel 38.

Halfverharding

Halfverharding is goed beloopbare stabiele ondergrond met een natuurlijke uitstraling. Ook mindervaliden en wandelwagens kunnen hier probleemloos gebruik van maken. Een voorbeeld hiervan is het voetpad aan de Poelendaeleweg.