MIDDELBURG - In de binnenstad van Middelburg komen twee corona-checkpoints. Deze checkpoints worden op de Markt en op het Koorkerkplein geplaatst. De bedoeling is het bezoek aan horecagelegenheden te vergemakkelijken voor bezoekers en horecaondernemers.

Procedure

De procedure bij de checkpoints verloopt als volgt: na controle van de CoronaCheck-app of een negatieve corona testuitslag en het ID-bewijs, krijgen bezoekers een polsbandje waarmee ze toegang krijgen tot de plaatselijke horecabedrijven. Ook bij concerten en evenementen hoeven mensen met een polsbandje de CoronaCheck-app niet meer te laten controleren. De polsbandjes zijn 24 uur geldig.

De Middelburgse ondernemers kunnen zich bij dit initiatief aansluiten. De checkpoints zijn in eerste instantie open op vrijdag en zaterdag van 14:00 tot 22:00 uur.

De checkpoints worden geplaatst door de VOM en Koninklijke Horeca Nederland in Middelburg, in samenwerking met gemeente Middelburg

Controleurs gezocht

De organisatie zoek personen die tegen vergoeding de controles willen uitvoeren. Er zijn altijd twee controleurs op een checkpoint aanwezig. Om u aan te melden als controleur kunt u mailen naar de heer Renny Minnaert, renny11@me.com.