MIDDELBURG - Op 4 mei vindt in Middelburg en Arnemuiden de dodenherdenking plaats. In Middelburg op het Abdijplein en in Arnemuiden op de algemene begraafplaats aan de Radermacherstraat.


Middelburg

De herdenking in Middelburg start om 19.00 uur met een Vesperdienst in de Koorkerk door de Raad van Kerken. De ceremonie op het Abdijplein start omstreeks 19.40 uur. Daar dragen de stadsdichter en een leerling van Christelijke Scholengemeenschap Walcheren een gedicht voor. Aansluitend houdt burgemeester Bergmann een toespraak.

Om 20.00 uur houden we twee minuten stilte, gevolgd door de kranslegging en een Lament ter nagedachtenis aan de doden. De plechtigheid wordt afgesloten met een defilé. Christelijke Brassband Middelburg en Inter Scaldis Pipes and Drums verzorgen de muzikale omlijsting, met vocale ondersteuning door de Koninklijke Oratorium Vereniging.

Requiem

Na afloop van de herdenking verzorgt de Koninklijke Oratorium Vereniging een uitvoering van het Requiem van Johannes Brahms. Het concert begint om 20.45 uur in de Nieuwe Kerk aan de Groenmarkt. Kaarten zijn te verkrijgen bij De Drvkkery, online en aan de deur van de Nieuwe Kerk voor het concert.

Arnemuiden

In Arnemuiden vertrekt de stoet vanaf ’t Stadthuys (verzamelen om 19.30 uur) met trommelslager om 19.45 uur naar de Oude Algemene Begraafplaats aan de Radermacherstraat. Om 20.00 uur is er twee minuten stilte, gevolgd door het Wilhelmus en een toespraak door locoburgemeester Louws. Vervolgens draagt een leerling van een Arnemuidse school een gedicht voor en worden kransen gelegd. De herdenking wordt beëindigd met een defilé. Muziekvereniging Arnemuiden verzorgt tijdens de ceremonie de muziek.