MIDDELBURG - Op woensdag 29 september is het Doortrapdag in Middelburg. Ben je 55 jaar of ouder en inwoner van gemeente Middelburg? Kom dan op je eigen fiets of E-bike en laat je voorlichten, rijd over het oefenparcours, laat je fiets controleren en doe fitoefeningen.

Door fietsen blijven ouderen langer gezond, sociaal en zelfredzaam. Ouderen fietsen graag, en willen graag blijven fietsen, maar ze zijn ook kwetsbaar in het verkeer. Het programma Doortrappen heeft de ambitie dat ouderen zo lang mogelijk veilig blijven fietsen. Doortrappen motiveert hen zelf maatregelen te nemen om veilig te blijven fietsen. Het lokale netwerk rondom de oudere in elke gemeente helpt daarbij.

Aanmelden
Meld u aan voor de Doortrapdag bij Dirk Jan van der Vis via d.van.der.vis@middelburg.nl of (0118) 67 52 13Deelname is gratis, inclusief lunch.

Zeeuwse Maand van de Verkeersveiligheid
September is de Zeeuwse Maand van de Verkeersveiligheid. Verschillende activiteiten worden georganiseerd om het belang van de Zeeuwse verkeersveiligheid extra te benadrukken. Het project Doortrappen is er eentje van.