MIDDELBURG - De laatste hanen en kippen op industrieterrein Arnestein zijn op initiatief van Stichting Dierennoodhulp gevangen. Kippen kunnen vaak goed herplaatst worden en de hanen mogen oud worden in een ganzenopvang in Drenthe.


De loslopende dieren zorgden al langere tijd voor overlast op industrieterrein Arnestein. Een tijd geleden zijn er al heel wat kippen gevangen en herplaatst. Nu zijn dan ook de laatste loslopende dieren gevangen.

Het dumpen van dieren is dierenmishandeling en dus strafbaar. Net gedumpte gezelschapsdieren kunnen zichzelf niet redden en zijn niet gewend aan verkeer. Het is een misvatting dat hanen en kippen in de vrije ruimte een mooi leven zullen hebben.

Overweeg heel bewust bij de aankoop van een kuiken: heb ik genoeg ruimte voor het dier, kan het dier voor overlast zorgen, ben ik bereid dit jaren in mijn tuin te houden? Als het jonge dier geen kip maar een haan blijkt te zijn, past dat mogelijk minder goed in uw woonomgeving. U bent en blijft wel verantwoordelijk voor het wel en wee van dit dier.

Bij signalering van dumping wordt toezicht en handhaving ingeschakeld met als doel degene op te sporen die het dierenwelzijn in gevaar brengt. Signaleert u dumping van huisdieren? Belt u dan met de dierenpolitie op 144.