MIDDELBURG - Op dinsdag 18 april deelt singer-songwriter Jeangu Macrooy zijn persoonlijke verhaal en vrijheidsidealen in een Zeeuws Vrijheidscollege.


Op 18 april om 20.00 uur (inloop 19.30 uur) geeft Jeangu Macrooy een Vrijheidscollege in de Burgerzaal van het stadhuis in Middelburg. Zijn verhaal gaat over de herdenking van de afschaffing van de slavernij 150 jaar geleden en de enorme impact die het Nederlandse slavernijverleden nog steeds heeft voor veel mensen van kleur vandaag de dag.

Vrijheidscolleges zijn gratis toegankelijk. Reserveren voor het college van Jeangu Macrooy is wel noodzakelijk. Via www.vrijheidscolleges.nl kunnen er gratis tickets besteld worden voor de lezing van Jeangu Macrooy. Er is beperkt plaats, dus wees er snel bij.

Jeangu Macrooy

Jeangu Macrooy (1993) is een Nederlandse zanger en songwriter. In 2018 trad hij op tijdens het Bevrijdingsfestival Zeeland in Vlissingen. Zijn bekendheid verwierf hij onder andere door zijn deelname aan het Eurovisie Songfestival in 2021 in Rotterdam. Vanaf januari 2024 zal de singer-songwriter de hoofdrol spelen in de musical Jesus Christ Superstar.

Vrijheidscolleges

De Vrijheidscolleges inspireren jong en oud om na te denken over de waarde van vrijheid. De in 1941 door Franklin D. Roosevelt geformuleerde Four Freedoms zijn: Vrijheid van Meningsuiting, Vrijheid van Religie, Vrijwaring van Angst en Vrijwaring van Gebrek. Het zijn de vier waarden waarop onze samenleving is gebaseerd. In de weken vóór 5 mei en op 5 mei zelf zijn de Vier Vrijheden de aanleiding voor debat en verdieping, waarbij er Vrijheidscolleges worden georganiseerd.