MIDDELBURG - Van vrijdag 4 tot en met donderdag 10 augustus is het weer kermis in Middelburg. Tijdens de kermis staan ruim dertig attracties op de Markt en Plein 1940.


Op de kermis staat voor iedereen wel wat. Enkele grote attracties dit jaar zijn de Reactor, de Booster, de 40 meter hoge Sky Glider, de Impact en de Future Dance. Behendige spelers kunnen prijzen winnen bij onder andere het schuivenspel en de grijpkranen. Ook liefhebbers van oliebollen, zuurstokken en paling kunnen op de kermis terecht.

Openingstijden

De kermis is geopend op vrijdag van 13.00 tot 24.00 uur, zaterdag van 10.00 tot 01.00 uur en zondag van 13.00 tot 23.00 uur. Van maandag tot en met donderdag is de kermis van 10.00 tot 24.00 uur open.

Prikkelarme kermis

Op zondag 6 augustus is het van 13.00 tot 15.30 uur weer prikkelarme kermis. Licht en geluid zijn dan gedempt en veel attracties draaien dan minder heftig.

Een prikkelarme kermis staat open voor mensen met bijvoorbeeld autisme, epilepsie, een lichamelijke en/of geestelijke beperking. Zij kunnen door het harde geluid, de lichteffecten en de draaisnelheid van de attracties meestal niet op een normale kermis erbij zijn. Bij de prikkelarme kermis zijn al deze prikkels er niet of veel minder aanwezig. Tijdens deze kermis gelden de gewone prijzen.

Parkeerterrein Oude Veerseweg afgesloten

Van maandag 31 juli tot en met zondag 13 augustus is het niet toegestaan om op het parkeerterrein Oude Veerseweg te parkeren. In deze periode is dit de plek voor de kermiswoonwagens. Op deze dagen is de wegsleepregeling geldig.

Op het laadstation op het parkeerterrein Oude Veerseweg kan wel de hele periode de elektrische auto worden opgeladen.

Markten naar Damplein

Vanwege de kermis worden de zaterdagmarkt van 5 augustus en de warenmarkt van donderdag 10 augustus verplaatst naar het Damplein.