MIDDELBURG - Maandag lanceerde wethouder Eduard Smit de geschiedenis van Middelburg in 3D. Hij deed dit door samen met de leden van de werkgroep op de Markt een bord te onthullen. Op dat bord staat een QR-code waarmee met 3D beelden de Markt van 1540 beleefd kan worden. Ook bij de Kuiperspoort (1642) en op het Abdijplein (1940) is dit te beleven.


Middelburg is een stad met een rijke historie. Deze is deels nog te zien. Met name door de vele monumentale panden die we hebben. Maar er is ook een heleboel niet meer zichtbaar en beleefbaar. Daar is met de technische mogelijkheden van vandaag de dag verandering in gebracht. Middelburg laat de verborgen geschiedenis weer herleven door gebruik te maken van de nieuwste digitale techniek van Timescope uit Parijs. Dit bedrijf is de ontwikkelaar van deze 3D beelden en was maandag ook aanwezig bij de lancering.

CUPIDO

Dit project is mogelijk gemaakt dankzij een bijdrage van het Interreg North Sea Region CUPIDO project. Een samenwerking tussen 16 partners rond de Noordzee. De doelstelling van het project is het ontwikkelen van nieuwe zakelijke mogelijkheden in de culturele toeristische sector en cultureel erfgoed rond de Noordzee. Dit ter versterking van de economische positie, het concurrentievermogen en de sociale cohesie van lokale gemeenschappen.

CUPIDO partners werken gezamenlijk aan het versterken van een duurzame toekomstige economie. Dit is gebaseerd op de sociale historische rol en de kernkwaliteiten en kernwaarden van de betrokken regio's, steden en lokale gemeenschappen.