MIDDELBURG - Het Zeeuws Archief en de gemeente Middelburg werken al enige tijd samen aan het realiseren van zonnepanelen op het gebouw aan het Hofplein. Hierbij is aanspraak gemaakt op een Europese subsidie, uit het Interreg 2 Seas project SOLARISE, die zal voorzien in een deel van de kosten. De zonnepanelen worden geplaatst op het hellende dak.

Duurzaamheid in de historische binnenstad

In een historische binnenstad zoals in Middelburg is het niet altijd gemakkelijk om gebouwen te verduurzamen. Binnen SOLARISE zoeken we steeds naar nieuwe oplossingen die passen bij het gebouw en de toepassing. Zo werkten we eerder met een nieuw Q-roof systeem in de Helm. Het Zeeuws Archief doet al veel aan verduurzaming, zowel in het historische gedeelte als in het nieuwe gedeelte van het pand. Het plaatsen van zonnepanelen, waarmee deels in de energiebehoefte wordt voorzien, past dan ook uitstekend binnen deze verduurzaming.

Uitvoering

Bouwbedrijf Meliskerke B.V., Saman B.V. en Installatiebedrijf Kuipers B.V. verzorgen de uitvoering. De voorbereidingen starten in de loop van oktober. Daarna wordt in november en begin december gewerkt op het dak.