MIDDELBURG - Afgelopen nacht is brand gesticht in een container die in het portiek stond van een woning aan het Kriekenhof. De brand sloeg over naar de voordeur. De brandweer heeft de brand geblust. De bewoners zijn erg geschrokken. Uit voorzorg moesten ook de buren tijdens de bluswerkzaamheden hun woning verlaten. De politie neemt de zaak hoog op en roept eventuele getuigen op zich te melden.

Een bewoonster aan het Kriekenhof zat vannacht, de nacht van zaterdag 4 op zondag 5 februari 2022, omstreeks 01.40 uur nog beneden. Ze zag plotseling buiten een oranje gloed en alarmeerde direct haar partner. Hij zag vervolgens de rook onder de voordeur door naar binnen komen. De brand woedde in het portiek en ontstond daar in een container. Vervolgens stond ook de voordeur in lichterlaaie. Beide bewoners zijn er zeker van dat zij niets brandbaars in de container hebben gedaan. De politie gaat daarom uit van brandstichting.

Oproep
De politie stelt een nader (buurt) onderzoek in en kijkt of er relevante camerabeelden zijn. Getuigen of mensen met mogelijk andere informatie over de brandstichter(s) worden verzocht contact op te nemen met het politieteam Walcheren via 0900-8844, zaaknummer 2022 031828.