ARNEMUIDEN - De Mobiele Eenheid heeft tijdens de nieuwjaarsnacht opgetreden in Arnemuiden. Elf mannen die allemaal afkomstig zijn uit Arnemuiden, variërend in leeftijd van 16 tot en met 27 jaar oud, zijn aangehouden voor belediging en/of het niet voldoen aan een bevel of vordering.


Nadat ’s middags al vuurwerk en glaswerk naar surveillerende agenten en brandweermedewerkers werd gegooid toen zij acteerden op meldingen van overlast, brandjes en een dreigende verstoring van de openbare orde, kwam daarna de Mobiele Eenheid in actie op de Nieuwlandseweg in Arnemuiden. Daar zorgden tientallen mensen voor een onrustige situatie. De sfeer was grimmig en er werd met zwaar vuurwerk en glas naar de ME-ers gegooid.

Vanuit de Mobiele Eenheid is meerdere malen op niet mis te verstane wijze te kennen gegeven dat iedereen moest weg gaan, deed men dit niet, dan zou geweld gebruikt worden door de politie. Sommige omstanders gaven gehoor aan het bevel, anderen bleven staan en bleven explosieven gooien naar de politiemensen. Uiteindelijk werd er ingegrepen door de Mobiele Eenheid. Dit resulteerde in de aanhouding van de elf inwoners van Arnemuiden.

Zij zitten nog vast en worden zaterdag gehoord door rechercheurs.