ARNEMUIDEN - De politie heeft maandagochtend 21 maart opnieuw twee mannen opgepakt vanwege betrokkenheid bij de ongeregeldheden tijdens de jaarwisseling in Arnemuiden.


Een 20-jarige jongeman uit Arnemuiden werd hiervoor gearresteerd voor poging doodslag. Hij wordt er van verdacht dat hij een mortierbom (shell) naar de mobiele eenheid (ME) gooide. Tevens wordt hij vervolgd voor het overtreden van het samenscholingsverbod. De man is voor verder onderzoek en verhoor naar een politiecellencomplex gebracht. Na verhoor werd hij woensdag in vrijheid gesteld.

Aansteker mortierbom

Tevens werd die ochtend een 17-jarige jongen uit Arnemuiden aangehouden. Ook hij wordt eveneens verdacht van poging doodslag, omdat hij die mortierbom aanstak. Deze jongen krijgt tevens een proces-verbaal voor het overtreden van het samenscholingsverbod.

Rechercheonderzoek

De eerste verdachte, die op 31 januari voor dit onderzoek werd aangehouden, is een man (21) uit de gemeente Veere. Hij wordt ervan verdacht een cobra naar BOA’s te hebben gegooid. Net zo als zo'n mortierbom is een cobra ook zeer risicovol vuurwerk, dat uitsluitend bestemd is voor professioneel gebruik. Vervolgens werden op 13 en 14 maart twee mannen uit Arnemuiden opgepakt. Ze zouden een cobra en een bierfles naar de ME te hebben gegooid. Dit drietal heeft verklaringen afgelegd en moet zich later voor zijn aandeel verantwoorden.

Onderzoek samenscholingsverbod

Er wordt nog steeds onderzoek gedaan naar deze oudjaar-rellen. De tientallen jongeren die het samenscholingsverbod negeerden, worden hierover door de politie benaderd.