ARNEMUIDEN - Drie agenten deden maandagavond aangifte van poging tot zware mishandeling tegen een 35-jarige inwoner van Arnemuiden. De man bespuugde de drie politiemensen en gaf aan dat hij besmet was met het COVID-19-virus, ook dreigde hij geweld tegen hen te gebruiken.

Agenten waren rond 19.30 uur al naar het adres van de man geroepen vanwege een dreigende situatie. Op dat moment is een goed gesprek met de man gevoerd en is hij achtergelaten in het bijzijn van familie. Tegen 21.00 uur meldden getuigen dat hij compleet doordraaide. Hij dreigde zijn woning in brand te steken en zichzelf en anderen iets aan te doen. De agenten zijn wederom ter plaatse gegaan, maar toen was een goed gesprek met de man niet meer mogelijk. Omdat hij de agenten bedreigde en bespuugde is hij aangehouden en overgebracht naar een politiecellencomplex. Ook in het politiecellencomplex bespuugde en bedreigde hij de medewerkers.

De aangehouden verdachte is in het cellencomplex beoordeeld door een GGD-arts en de crisisdienst van de GGZ. Hij is overgebracht naar een zorginstelling. Het lijkt erop dat de man niet daadwerkelijk besmet is met het COVID-19-virus.

Geen tolerantie
De politie tolereert geen verbaal of fysiek geweld tegen opsporingsambtenaren, politiemensen, hulpverleners en overheidspersoneel en treedt er daadkrachtig tegen op. Wie agressie of geweld pleegt tegen een werknemer met een publieke taak, moet snel en streng worden gestraft. De dader wordt niet alleen strafrechtelijk, maar ook financieel aangepakt voor het veroorzaken van schade. Met het openbaar ministerie is afgesproken dat de strafeis bij geweld tegen medewerkers met een publieke taak altijd wordt verhoogd. Klik hier voor meer informatie over de veilige publieke taak.