OOST-SOUBURG - De politie is momenteel bezig met een buurtonderzoek naar aanleiding van het gooien van zwaar vuurwerk naar een woning in de Ahornstraat in Oost-Souburg woensdagavond. Doordat het vuurwerk ontplofte raakten stoeptegels beschadigd, een raam ging kapot, tuinmeubilair werd weggeblazen en ook een geparkeerde personenauto liep schade op.


Omstreeks 23.00 uur op woensdagavond 26 mei kwam er een melding binnen bij de politie dat er een vuurwerkbom naar de woning was gegooid. De bewoners waren thuis op het moment van de explosie, maar gelukkig raakte niemand gewond.

De slachtoffers, die heel erg geschrokken zijn, hebben aangifte gedaan. Ook de eigenaar van de geparkeerde auto deed aangifte.

Na de melding gingen agenten snel ter plaatse. Zij troffen resten van zwaar vuurwerk aan bij de woning. Die zijn in beslag genomen voor sporenonderzoek. Een glaszetter is gewaarschuwd om het kapotte raam te repareren.

Getuigen gezocht
Om deze zaak snel te kunnen oplossen zoeken we getuigen en/of camerabeelden uit de omgeving. Hebt u rond 23.00 uur op woensdagavond 26 mei 2021 iets gezien of gehoord dat met deze melding te maken kan hebben, of hebt u informatie die de politie kan helpen om de dader of daders die verantwoordelijk is/zijn voor deze explosie op te sporen, dan wordt u verzocht contact op te nemen via het algemene telefoonnummer van de politie (0900-8844) of via What’s App (06-12207006). Als u informatie hebt, maar die niet direct wilt delen met de politie omdat u anoniem wilt blijven, dan kunt u bellen met Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000. Ook kunt u via hun website gegarandeerd anoniem uw informatie delen. Meld bij uw contact graag zaaknummer 2021-132815.

Als u camerabeelden hebt die mogelijk van belang kunnen zijn bij dit onderzoek, dan wordt u ook verzocht om contact op te nemen.