VLISSINGEN - Bij een steekpartij in Vlissingen is donderdagavond een 20 jarige inwoner van die plaats overleden. Korte tijd later hield de politie in Middelburg een 16 jarige verdachte aan.


Donderdag 8 september om 22.40 uur komen er bij de hulpdiensten de eerste meldingen binnen van een steekpartij aan het Bellamypark in Vlissingen. Daar is op dat moment een festival gaande. Ter plaatse treft de politie een zwaargewonde man aan. Direct wordt eerste hulp verleend en een traumahelikopter opgeroepen. Deze hulp mag echter niet meer baten en het slachtoffer overlijdt.

De politie krijgt dan van verschillende getuigen te horen dat er aan de steekpartij een conflict vooraf zou zijn gegaan. Getuigen melden dan ook het signalement en de mogelijke identiteit van de verdachte. Die verdachte, een 16 jarige inwoner van Middelburg, wordt kort daarna aangetroffen in Middelburg. Nadat hij eerst aan zijn aanhouding probeert te ontkomen door het op een rennen te zetten, weten agenten hem na een korte achtervolging te voet aan te houden.

De politie is een uitgebreid forensisch en tactisch onderzoek gestart naar het steekincident. Getuigen worden opgeroepen zich te melden. Heb je beelden van het incident, dan vraagt de politie om dit niet via social media te delen, maar ter beschikking te stellen aan de politie ten behoeve van het onderzoek. Openbaar maken van dergelijke beelden kan het onderzoek schaden. Getuigen kunnen zich melden via 0900-8844 of eventueel anoniem op 0800-7000.