MIDDELBURG - De politie heeft drie jongens aangehouden in verband met drie straatroven die op donderdag 3 februari in Middelburg gepleegd zijn. De verdachten werden herkend door politieagenten op camerabeelden die beschikbaar waren, ook kwam er een anonieme tip binnen over de identiteit van een van de verdachten.

Donderdagochtend werden er kort achter elkaar op de Baanstraat en het Vlissingsbolwerk twee jongens (12 en 13 jaar oud) bedreigd en mishandeld. Ook werd ze gevraagd spullen af te geven door de drie verdachten. Later op de dag (rond 15.45 uur) werd een 12-jarige jongen aan de Lange Delft beroofd van een zak chips. Ook hij werd mishandeld.

Onderzoek
Alle drie de slachtoffers deden aangifte en de politie startte direct een onderzoek. Daarbij werden onder andere camerabeelden veilig gesteld. Agenten herkenden een van de verdachten op de beelden en mede dankzij een anonieme tip en verder onderzoek kwamen drie jongens uit Middelburg en Meliskerke in beeld. Twee van hen, een jongen van 14 jaar oud uit Meliskerke en een jongen van 13 jaar uit Middelburg werden zondag 6 februari aangehouden. De derde verdachte, een 14-jarige Middelburger, is dinsdagochtend 8 februari opgepakt. Ze zijn ingesloten voor verder onderzoek.