NIEUWDORP - De politie heeft dinsdagavond 20 juni drie mannen aangehouden in de zeehaven. Dat gebeurde in nauwe samenwerking met de Douane.

Het drietal reed rond 20.45 uur in een auto in het havengebied. Medewerkers van de Douane besloten een controle uit te voeren en hebben de mannen staande gehouden. En zijn politieagenten opgeroepen om bij de controle aan te sluiten. In het voertuig lagen allerlei gereedschappen en de mannen hadden niet een helder verhaal waarom ze in het havengebied waren. Omdat het vermoeden bestond dat het drietal drugs van een zeeschip in de haven wilde halen zijn ze direct aangehouden.

Het gaat om een 24-jarige man uit Vlaardingen, een 29-jarige man (woonplaats onbekend) en een 17-jarige uit Rotterdam. Hun auto is in beslag genomen, de verdachten zijn ingesloten voor verder onderzoek. Zuid-Amerika Inmiddels is bekend geworden dat het zeeschip waar de mannen het vermoedelijk op hadden gemunt, in Zuid-Amerika aan een controle is onderworpen. De autoriteiten hebben bij deze controle een grote hoeveelheid cocaïne aangetroffen en inbeslaggenomen.