VLISSINGEN - Een dronken Belg veroorzaakte zaterdagavond een ravage op de kruising Paul Krugerstraat / Nieuwe Vlissingseweg. De man werd door omstanders uit zijn auto gehaald zodat hij niet nog meer brokken kon maken.

Verschillende getuigen meldden omstreeks 21.15 uur dat er een aanrijding was gebeurd op voornoemde kruising. De getuigen legden verklaringen af bij de ter plaatse gekomen agenten.

De Belgische auto reed vanuit de Paul Krugerstraat de Nieuwe Vlissingseweg op. De bestuurder raakte kennelijk de macht over het stuur kwijt en botste tegen een verhoging op de weg. Hierna reed de man tegen een verkeerslicht voor fietsers aan. Hij zette zijn auto in z’n achteruit en reed in volle vaart achteruit het fietspad op. Een verkeersbord werd omver gereden. Daarna reed de man vol tegen een tweede verkeerslicht aan dat voor de brug staat. De gemeente werd gewaarschuwd om alle beschadigde wegmeubilair af te schermen en uit te schakelen.

Ademanalyse
De bestuurder, een 39-jarige man uit Froidchapelle, moest een blaastest doen op straat. Hieruit bleek al dat hij teveel had gedronken. Om exact te kunnen achterhalen hoeveel de man gedronken had werd hij op het politiebureau onderworpen aan een ademanalyse. Dit apparaat meet de hoeveelheid alcohol (microgram) per liter uitgeademde lucht. De man blies 1065 ug/l. Dat is ongeveer vijf keer zoveel dan is toegestaan.

Het rijbewijs van de man is ingevorderd. Een Officier van Justitie bepaalt of de man het document nog terug krijgt. De auto van de man was zwaar beschadigd en is weggesleept.