VEERE - De twee mannen, die vorig weekend in Veere werden aangehouden, hebben een reeks van tientallen auto-inbraken aan de Walcherse kust bekend. De politie heeft nog diverse gestolen spullen, waarvan de eigenaren niet bekend zijn.


Na de aanhoudingen zijn de twee mannen uit Vlissingen (37) en Veere (38) enkele dagen verhoord. Hierbij bekenden zij dat ze het afgelopen half jaar vooral 's nachts op inbrekerspad gingen. Veelal sloegen zij hun slag aan de Walcherse kust van Vlissingen tot en met Veere. De politie kwam de mannen op het spoor na een tip. In de nacht van vrijdag 31 juli op zaterdag 1 augustus is de politie het tweetal gevolgd terwijl ze enkele keren hun slag sloegen. Rond 4.00 uur grepen agenten in door ze op de Veerseweg te arresteren. Het tweetal mocht dinsdagmiddag jl. het cellencomplex verlaten. Zij moeten zich later voor hun strooptocht verantwoorden.

Opsporingsbericht
Diverse benadeelden deden de laatste tijd aangifte van inbraak. Toch zijn nog veel spullen in beslag genomen, waarvan momenteel de eigenaar niet bekend is. Het is opvallend dat veel diefstallen werden gepleegd zonder dat er schade aan de auto's ontstond, vermoedelijk omdat deze voertuigen niet waren afgesloten. In een opsporingsbericht staan een reeks foto's met de aangetroffen goederen. Denkt u eigenaar te zijn van een of meerdere spullen? Bel dan met de politie: 0900-8844 en vermeld voor een snelle informatieverwerking het dossiernummer: 2020193586. Na het noteren van uw gegevens wordt u later door een rechercheur teruggebeld.