MIDDELBURG - Agenten in Middelburg deden in de nacht van zaterdag 11 op zondag 12 september een surveillanceronde. Omstreeks 01.30 uur zagen zij een man op een elektrische step rijden. Omdat niet alle elektrische steps op de openbare weg mogen rijden besloten ze de man te controleren.

Op de Stationsstraat besloot de man weg te rijden van de agenten. Na een korte achtervolging te voet maakte de man echter de fout om vanaf de Loskade een brandgangetje in te rijden. De brandgang liep dood en de agenten konden de man bekeuren.

De 25-jarige Middelburger vertelde de agenten dat hij wel wist dat de step niet op de openbare weg mocht, omdat dit hem al eerder was verteld door de politie. Hij had toen een waarschuwing gekregen.

Nu is de step door de agenten in beslag genomen.

Regelgeving elektrische steps
In Nederland gelden speciale regels voor voertuigen. Elektrische steps worden hier ook als voertuig gezien en ze moeten dus aan bepaalde eisen voldoen. Een dergelijke step kan gezien worden als een bijzondere bromfiets, maar dan moet hij ook als zodanig gekeurd worden. Let hierop bij de aankoop van een elektrische step. Als het voertuig niet gekeurd is dan mag het niet op de openbare weg en loop je de kans dat hij in beslag wordt genomen. Wil je meer weten over de regelgeving rondom elektrische steps? Kijk dan op de website vraaghetdepolitie.nl.