MIDDELBURG - Vrijdagavond werd van twee automobilisten het rijbewijs ingevorderd wegens een door hen gemaakte snelheidsovertreding.

In ’s-Heerenhoek, op de Sloeweg, namen agenten rond 19.50 uur waar dat een 45-jarige Belgische automobilist 163 km/u reed waar maximaal 100 is toegestaan. Na een wettelijk verplichte correctie van 5 kilometer bleek de man nog 58 kilometer harder te hebben gereden dan is toegestaan. De bestuurder is aan de kant gezet en zijn rijbewijs is ingevorderd. Een officier van justitie beslist over de verdere afhandeling van de zaak.

In Middelburg onderging een automobilist hetzelfde lot. Op de Nieuwe Vlissingseweg controleerden agenten met een laserapparaat. Een 30-jarige Middelburgse automobilist werd rond 20.30 uur vastgelegd op 149 km/u, terwijl maximaal 80 op die weg is toegestaan. Na een correctie bleek hij 44 kilometer per uur te hard te hebben gereden. Ook zijn rijbewijs is ingenomen door de politie, een officier van justitie bepaalt later of de man zijn rijbewijs terug krijgt.