VLISSINGEN - Dankzij een alerte burger hebben agenten bij een volkstuinencomplex aan de Vlissingsestraat een vermoedelijk inbreker aan kunnen houden. Bij de aanhouding werd een diensthond ingezet.

De politie werd maandagavond 8 februari door een van de leden van het complex gebeld. Hij was een man tegengekomen op het terrein nadat er een inbraakalarm was afgegaan bij een van de schuurtjes. De man, een 49-jarige Vlissinger, probeerde er nog met een smoesje van af te komen, maar de melder vertrouwde het niet en belde de politie. De verdachte was inmiddels verdwenen.

Bosschage
Agenten gingen op zoek naar de Vlissinger en troffen hem dankzij de neus van diensthond Kick aan in een bosschage vlakbij het complex. Omdat de man weigerde mee te werken werd de hond tegen hem ingezet. De verdachte raakte daarbij niet gewond. Hij is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.

Onderzoek
De politie heeft de zaak in onderzoek. Heeft u een tuintje/ schuurtje op het complex en bent u slachtoffer geworden van een inbraak of diefstal? Doe dan aangifte via 0900-8844. Vermeld daar het zaaknummer 2021034830.