MIDDELBURG - De politie heeft met de aanhouding van een verdachte uit Vlissingen een twintigtal diefstallen van elektrische fietsen opgelost. De man werd aangehouden voor een ander feit maar bekende tijdens het politieverhoor plots de diefstallen.


Werkwijze

Vanaf februari 2021 tot nu zijn er in het totaal 21 diefstallen van elektrische fietsen gemeld in Middelburg. Deze werden weggenomen uit afgesloten parkeerkelders onder appartementencomplexen en bij seniorenwoningen. De verdachte verschafte zichzelf de toegang tot deze plekken samen met een handlanger. De identiteit van deze man is bekend bij de politie. De meeste fietsen werden weggenomen aan de Meestoof. In alle gevallen waren het elektrische fietsen. De politie doet nog verder onderzoek in deze zaak.

Tip

Wij geven als tip om altijd gebruik te maken van goede sloten en eventueel zelfs twee verschillende. Maak uw fiets ook met het frame ergens aan vast zodat dieven deze niet kunnen optillen en meenemen. Is uw fiets gestolen? Meld dit altijd bij de politie en doe aangifte.