MIDDELBURG - Politiemensen hebben donderdagavond 12 oktober 2023 een 26-jarige man uit Groede aangehouden. De man wordt verdacht van rijden met een ongeldig verklaard rijbewijs. De aanhouding ging niet zonder slag of stoot.


Politiemensen reden donderdag 12 oktober rond 22.50 uur op de Schroeweg in Middelburg, toen de bestuurder van een auto hun aandacht trok. De automobilist stopte zonder reden op een opstelstrook naast de N254 en wisselde van plek met een andere inzittende van de auto. De agenten controleerden de gegevens van de auto en ontdekten dat de bestuurder van de auto niet in het bezit is van een geldig rijbewijs. Ze besloten de auto plus de inzittenden dan ook te controleren. Dat gebeurde op de Marie Curieweg in Ritthem.

Verzet

Achter het stuur van de auto zat een 24-jarige vrouw uit Vlissingen. De man die eerder achter het stuur had gezeten, een 26-jarige inwoner van Groede, zat achterin. De man moest zich legitimeren, maar gedroeg zich vervelend. Hij volgde de aanwijzingen van de politieagenten niet op. Vervolgens probeerde hij er vandoor te gaan. Ook nadat hij was aangehouden, bleef hij zich verzetten. Hij probeerde een politieagent te schoppen en schold haar uit. De man is uiteindelijk naar Torentijd gebracht en in de cel gezet.

Ongeldig verklaard

Uit onderzoek bleek dat het rijbewijs van de man in oktober 2022 ongeldig is verklaard en dat de man zich daarna meerdere malen schuldig heeft gemaakt aan rijden met een ongeldig verklaard rijbewijs. De auto waarin hij reed, is in beslag genomen.