OOST-SOUBURG - De politie heeft gisteren bij een woning in de Beukenstraat een 68-jarige man aangehouden. De man zou zichzelf mogelijk in zijn been hebben geschoten.


De politie kreeg op vrijdag 11 september rond 15.40 uur melding van een mogelijk schietincident in een woning. Bij het pand aan de Beukenstraat aangekomen kwam er een 37-jarige man naar buiten gelopen. Omdat agenten nog niet precies wisten wat er aan de hand was en de man niet direct gehoor gaf aan de instructies van de dienders werd er een waarschuwingsschot door een van de agenten gelost en is de man aangehouden. Tijdens die aanhouding is ook een vrouw aangehouden die eveneens de instructies van de politie niet opvolgde.

Woning
Toen agenten het pand binnen gingen troffen ze er de 68-jarige bewoner aan, die gewond was aan zijn been. Ook lag er een vuurwapen in de woning. De man is voor behandeling aan zijn verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis en aangemerkt als verdachte. Het vuurwapen, waar de man geen vergunning voor had, is in beslag genomen. Uit een eerste verklaring blijkt dat de man zichzelf mogelijk per ongeluk in het been heeft geschoten. De woning is verder door de politie doorzocht. Daarbij is nog munitie en een luchtdrukwapen in beslag genomen. De eerder aangehouden man en vrouw zijn kort na het incident weer in vrijheid gesteld. De politie onderzoekt de zaak.