VLISSINGEN - Agenten hebben aan de President Rooseveltlaan een 19-jarig Vlissinger aangehouden. De man vond het nodig om op dinsdag 4 mei rond 20.44 uur zijn middelvinger op te steken naar de dienders.

De man werd aangesproken toen de agenten een aantal auto’s met hoge snelheid hadden zien voorbij rijden. Deze auto’s stopten bij een benzinestation aan de President Rooseveltlaan. Tijdens het aanspreken stak de man, die bijrijder in een van de voertuigen was, zijn middelvinger op naar de dienders. Daarop werd hem gevraagd zich te legitimeren en gevraagd waarom hij zijn middelvinger opstak. De man verklaarde: ''Ik wil gewoon mijn mening uiten, ik doe dat als ik dat wil.'' Vervolgens is de verdachte aangehouden, tijdens zijn aanhouding bemoeiden enkele omstanders zich met de aanhouding waarbij wat duw- en trekwerk ontstond, niemand werd verder aangehouden. De verdachte is op het politiebureau gehoord en met een proces-verbaal op zak enkele uren later in vrijheid gesteld.

Beledigen
Beledigen is het opzettelijk aanranden van iemands eer en goede naam. Het doel moet zijn om daar ruchtbaarheid aan te geven. Dat was hier het geval omdat het in het openbaar, waar anderen bij waren, geroepen werd. De maximumstraf is zes maanden of een boete die kan oplopen tot 8.300 euro. Als je de eer of goede naam van een politieambtenaar aantast wordt de straf met een derde verhoogt naar 8 maanden of globaal 11.000 euro boete. Lees meer over beledigen Artikel 261 Wetboek van Strafrecht, beledigen van ambtenaren Artikel 267 Wetboek van Strafrecht en hoogte geldboetes in Nederland.