’s-Heer Hendrikskinderen - Een automobilist is vanmorgen vroeg met zijn auto op de A256 uit de bocht gevlogen en uiteindelijk in een sloot terecht gekomen. Een arts heeft op het politiebureau bloed afgenomen om te onderzoeken in hoeverre hij onder invloed reed van drugs.

Een 34-jarige man uit ’s-Heerenhoek is zaterdag 4 mei 2024 omstreeks 05.45 uur op de A256 met zijn auto uit de bocht gevlogen, door de berm en tegen een boom gereden en uiteindelijk op zijn kop in de sloot terecht gekomen. De agenten zagen ter plaatse dat de portieren nog dicht waren en dat de bestuurder alleen in het voertuig zat. De auto was behoorlijk beschadigd, zo was het linker achterwiel afgebroken.

Speekseltest
De automobilist werd nagekeken in een ambulance maar hoefde niet naar het ziekenhuis. Hij weigerde ter plaatse mee te werken aan een adem- en speekselonderzoek en werd daarom aangehouden. Aan het bureau wilde hij dat wel. Omdat de speekseltest een lichte indicatie gaf op cocaïne heeft een GGD-arts bloed bij hem afgenomen. De uitslag van dat onderzoek bepaalt of er proces-verbaal tegen de man wordt opgemaakt.