MIDDELBURG - Rond 00.15 uur in de nacht van vrijdag op zaterdag zagen agenten over de Segeersweg in Middelburg een scootertje rijden met twee jongens erop. Ze gaven de scooter een stopteken, maar de bestuurder reed door. Een eind verderop konden de agenten met hun auto naast de scooter gaan rijden en is de bestuurder aangeroepen om te stoppen. Dat deed hij toen.

De bestuurder, een 16-jarige jongen uit Middelburg, is een bekeuring aangezegd voor het negeren van het stopteken. Bij navraag van de gegevens van de jongeman bleek dat hij helemaal geen rijbewijs had en dus niet op de scooter mocht rijden. Ook daarvoor werd proces-verbaal aangezegd.

Hennep op zak

Zijn passagier, een 17-jarige jongen uit Middelburg, bleek tien gripzakjes met hennep bij zich te hebben. Hij is uitgenodigd op het bureau om te worden verhoord. Dit gebeurt op een later tijdstip. De aangetroffen hennep is in beslag genomen en zal worden vernietigd.

Sleutelbos mogelijk van diefstal afkomstig

De 16-jarige werd eveneens gevraagd om zijn zakken leeg te maken. Uit zijn zak kwam een sleutelbos met o.a. een autosleutel daaraan. De jongen had geen acceptabele verklaring waarom hij deze sleutelbos bij zich had. Uit onderzoek bleek dat de sleutelbos waarschijnlijk afkomstig was van diefstal. Hierop is de 16-jarige jongen aangehouden op verdenking van heling en is hij overgebracht naar een politiecellencomplex. De bos sleutels is door de politie in beslag genomen. Er zal worden onderzocht of het klopt dat deze onlangs als gestolen zijn opgegeven.

Rijden onder invloed

De Middelburger moest ook nog een speekseltest doen. Hieruit bleek dat hij onder invloed was van THC, de werkzame stof in hasj en wiet. Er zou een GGD-arts naar het bureau komen om een bloedproef bij hem te doen, maar de jongen weigerde in alle toonaarden om mee te werken aan dit onderzoek. Hij kreeg een rijverbod van vierentwintig uur.

De Middelburger zit op dit moment nog vast in het politiecellencomplex. Hij zal zaterdag verder gehoord worden over de feiten die hem ten laste zijn gelegd