MIDDELBURG - De politie arresteerde zondag 2 augustus 2020 rond 2 uur na een melding over wapens in een pand aan de Vlasmarkt vier verdachten.


De politie ontving een melding dat er wapens op een jongerenfeest gezien zou zijn. Het feest vond in een woning aan de Vlasmarkt plaats. Omdat er sprake was van vuurwapens zette de politie een speciale procedure in (BGTV). De aanwezigen werden het pand uitgepraat, maar een betrokkene werkte niet mee. Omdat de politie niet kon constateren of hij wel of geen wapen op zak had loste een agent een waarschuwingsschot. Daarna werkte de betrokkene wel mee.

Er zijn twee verdachten aangehouden op verdenking van wapenbezit. Het gaat om twee mannen uit Middelburg (19). De politie heeft met ondersteuning van de hondengeleider een onderzoek ingesteld naar wapens, maar ze vonden geen wapens. De twee verdachten zijn weer in vrijheid gesteld. Daarnaast werden twee verdachten aangehouden voor belediging van agenten. Het gaat om twee vrouwen uit Middelburg (20 en 15 jaar). Zij zitten vast voor verhoor.