MIDDELBURG - Op de Stromenweg vond donderdagmiddag rond 14.00 uur een aanrijding plaats tussen een auto en een fiets. Mogelijk reed één van de twee betrokkenen door rood licht, dat wordt nog onderzocht door de politie.


Een getuige die een verklaring bij de politie heeft afgelegd vertelde dat hij een harde klap hoorde en dat hij zag dat het meisje, 17 jaar en afkomstig uit Vlissingen, op de motorkap van de auto terechtkwam. Hij is direct naar buiten gerend en heeft eerste hulp aangeboden. Ambulancemedewerkers kwamen ter plaatse en behandelden het meisje aan haar verwondingen. Zij hoefde niet naar het ziekenhuis gebracht te worden.

Geen alcohol, wel THC
De automobilist is door agenten gehoord. Hij moest een blaas- en een speekseltest doen. Uit de blaastest bleek dat hij niet onder invloed van alcohol was, maar de speekseltest gaf aan dat de man onlangs THC had gebruikt. (THC is de werkzame stof in wiet.)

De bestuurder van de auto, een 51-jarige man uit Westkapelle, is meegenomen naar het politiebureau waar een GGD-arts bloed van hem heeft afgenomen. Dit zal door het NFI worden onderzocht en als de uitslag daarvan bekend is neemt een Officier van Justitie een beslissing over de verdere afhandeling van de zaak. De man kreeg een rijverbod van 24 uur opgelegd.