MIDDELBURG - Agenten hebben aan de Oude Veerseweg een 49-jarige man uit Vlissingen aangehouden. De man gedroeg zich zo agressief dat de dienders pepperspray moesten gebruiken.


De politie kreeg op zondag 11 juli rond 0.30 uur een melding van overlast. Toen ze ter plaatse kwamen aan de Oude Veerseweg stuitten ze op twee man die bij een hooibaal stonden die in brand stond. Ze vroegen aan de mannen om zich te legitimeren. Een van de mannen legitimeerde zich, maar de Vlissinger gedroeg zich direct verbaal agressief richting de dienders. De man dreigde met een lege wijnfles. Daarom trok een van de agenten zijn wapenstok en de andere waarschuwde dat hij pepperspray zou gebruiken. Ondanks dat gooide de man toch met de wijnfles, waarbij hij niemand raakte.

Cellencomplex
De verdachte werd gepepperd en direct aangehouden. Hij werd overgebracht naar het cellencomplex, tijdens het overbrengen bedreigde hij een van de agenten, en daar werden zijn ogen schoongespoeld. Direct daarna probeerde hij een van de dienders te bespugen en volgde er een stortvloed aan scheldwoorden en beledigingen. De man is vervolgens in zijn cel gezet. Een van de agenten waar de wijnfles naar was gegooid heeft aangifte van poging zware mishandeling gedaan.