MIDDELBURG - De politie heeft woensdag 28 september 2022 mede dankzij een alerte beveiliger op de Mortiereboulevard twee mannen aangehouden die verdacht worden van bankpasfraude. Het gaat om een 22-jarige man uit Almere en een 18-jarige man uit Amersfoort. In hun auto lag 2950 euro en de doorgeknipte en weer aan elkaar geplakte bankpas van een 74-jarige vrouw uit Middelburg. De bejaarde vrouw kreeg woensdagochtend een telefoontje van een man die zich uitgaf als bankmedewerker. Hij maakte haar wijs dat vanwege fraude een collega de bankpas en reader bij haar kwam ophalen. Kort na de afgifte werd daarmee bij een geldautomaat in Middelburg 3000 euro van haar rekening opgenomen.


De beveiliger viel woensdagmiddag een man op die kort na elkaar twee keer een elektronicazaak binnenkwam en een mondkapje droeg. De bewaker weet uit ervaring dat de laatste weken pinpasfraudeurs dit vaak doen om hun gezicht te verbergen. Hij zag dat de man de eerste keer zonder aankoop de zaak weer verliet. Een half uur later kwam dezelfde man weer binnen om alleen een mobiel pinautomaatje aan te schaffen en contant met een biljet van 50 euro af te rekenen. Hierna stapte hij in een auto. De bewaker gaf zijn bevindingen door aan de politie.

Agenten controleerden daarna het voertuig waarin op dat moment alleen een 18-jarige Amersfoorter zat. Omdat hij zich niet kon legitimeren werd de auto doorzocht waarna de buitgemaakte bankpas, reader en het contante geld werd aangetroffen. Hierop werd de 18-jarige man aangehouden. Zijn handlanger die het pinautomaatje had gekocht werd in een andere winkel aangetroffen en eveneens aangehouden. Beiden verdachten zijn in verzekering gesteld.