MIDDELBURG - Iets voor 20.00 uur woensdagavond werd een cafetaria aan de Johan van Reigersbergstraat in Middelburg overvallen. De overvaller was een jonge man. Hij bedreigde het aanwezige personeel met een op een vuurwapen gelijkend voorwerp en vertrok uit de zaak met de inhoud van de kassa.


De politie is meteen gewaarschuwd. Agenten namen een aangifte op van het slachtoffer en ook spraken zij met verschillende getuigen. Een signalement en een looprichting van de dader werd doorgegeven. Die informatie is meteen gedeeld met agenten die intussen al op zoek waren naar de dader van de overval.

In de sloot
Ongeveer 10 minuten nadat de overval had plaatsgevonden zagen meerdere agenten een jongeman in de bosjes bij het Meiveld verdwijnen. Ze volgden hem en troffen hem aan in een sloot. De jongeman voldeed aan het opgegeven signalement van de overvaller en de agenten sommeerden hem uit het water te komen. Met hulp van de agenten lukte dat en de man werd aangehouden.

Hij had een vuurwapen bij zich. Dat is in beslag genomen. Andere agenten die eveneens in de bossen bij het Meiveld zochten troffen een zak met geld aan die mogelijk afkomstig was vanuit het cafetaria. Ook het aangetroffen geld is in beslag genomen door de politie.

De aangehouden verdachte, een 20-jarige man uit Goes, is overgebracht naar een politiecellencomplex. Daar heeft hij de nacht doorgebracht. Hij mag donderdag ten overstaan van rechercheurs een verklaring afleggen over het feit waarvan hij verdacht wordt.

Getuigen gezocht
Ondanks het feit dat er een verdachte is aangehouden voor dit feit, zoekt de politie nog naar getuigen die meer kunnen vertellen over de overval. Was u woensdagavond rond 20.00 uur in de buurt van de Johan van Reigersbergstraat of het Meiveld? Hebt u iets gezien waarvan u denkt dat dit met de gepleegde overval te maken heeft en hebt u nog niet met de politie gesproken? Deel uw informatie dan graag met ons. Dat kan via het algemene telefoonnummer van de politie (0900-8844) of via What’s App (06-12207006). Vermeld dan graag het zaaknummer 2020-176676. Wanneer u wel iets met betrekking tot deze overval wilt doorgeven, maar liever niet met de politie praat, dan kunt u via Meld Misdaad Anoniem uw informatie kwijt. Zij zijn bereikbaar via 0800-700 of via de website: www.meldmisdaadanoniem.nl.