MIDDELBURG/GOES- De politie heeft inmiddels vier jongeren uit Middelburg en Vlissingen aangehouden. De jongens maken deel uit van een groep die zich vermoedelijk bezig houdt met het plegen van meerdere strafbare feiten waaronder een beroving, openlijke geweldplegingen en vernieling in Middelburg en Goes.


Afgelopen donderdag 23 juli werden twee jongeren van 15 jaar uit Middelburg en Vlissingen aangehouden kort nadat er een beroving had plaatsgevonden. Een man die voor het station in Goes stond zou zijn beroofd van zijn portemonnee. Bij het cellencomplex aangekomen weigerde de Vlissingse verdachte uit de auto te komen. Ook begon hij met zijn hoofd tegen de ruit van de politieauto te bonken. Uiteindelijk is de jongen met meerdere agenten uit de auto gehaald. Onderweg naar de ophoudkamer vond hij het nodig een diender vol in het gezicht te spugen. Daarop kreeg de verdachte een spuugkap om en is hij in de cel gezet. De agent heeft aangifte gedaan van mishandeling. De jongens werden verhoord en mochten daarna naar huis.

Wederom aangehouden
Zondagochtend werden twee tieners van 14 en 15 jaar uit Middelburg aangehouden omdat zij donderdagmiddag 23 juli vermoedelijk betrokken zijn geweest bij een mishandeling van een 17-jarige jongeman uit Goes. Slachtoffer raakte gewond en is met een ambulance naar een ziekenhuis gebracht. Ook de eerder aangehouden jongeren werden zondag opnieuw aangehouden omdat zij mogelijk betrokken waren bij de openlijke geweldpleging. De vier tieners zijn in verzekering gesteld. De recherche doet verder onderzoek naar ieders betrokkenheid bij de verschillende incidenten.