MIDDELBURG - De politie heeft samen met de Stichting Dierenwelzijn Walcheren zondagmiddag 2 april een loslopende hond gevangen. Het beest hield al weken de gemoederen in de omgeving van Middelburg bezig.

Sinds meerdere weken kreeg de politie en de Stichting Dierenwelzijn Walcheren vele meldingen van een loslopende hond in de buurt van Middelburg, Nieuw- en Sint Joosland en Arnemuiden. De hond met de roepnaam Nablo is afkomstig uit Spanje en is in Middelburg bij een opvangplaats onder gebracht.

Gevaarlijke situaties

Het dier was voortdurend op pad en zorgde voor gevaarlijke situaties op en langs de snelweg A58 en de provinciale weg N57. De politie kreeg vele meldingen dat het dier de snelweg overstak en kilometers in de middenberm liep. Verder stopten regelmatig automobilisten langs de snelweg in een poging het dier te vangen. Dit leverde ontzettend gevaarlijke situaties op.

Verdovingsgeweer

Ook zondag kreeg de politie meldingen van het loslopende dier in de buurt van de A58. De politie overlegde met een dierenarts of het mogelijk was het dier met een geweerschot te verdoven. Deze bleek niet op tijd ter plaatse te kunnen zijn.

Schieten

Rond 14.00 uur zag een agent op de kruising van de Segeerssingel met de Kruitmolenlaan in Middelburg de hond op enkele meters van de politieauto. Hij schoot vervolgens tevergeefs vier kogels richting de hond. Dit in een poging om het gevaar door de hond te stoppen. De doorgaande en drukke weg N57 ligt daar namelijk dichtbij. Tijdens het schieten was er geen gevaar voor omstanders. Door de wendbaarheid van de hond werd het beest niet geraakt, waarna deze weer verdween.

Vangen

Agenten zagen de hond rond 17.30 uur in de polder ten zuiden van Nieuw- en Sint Joosland. Zij probeerde de hond met een politieauto in te sluiten. Hierbij rende Nablo aanvankelijk onder een politieauto en verdween op een boerenerf. Agenten en medewerkers van de Stichting Dierenwelzijn Walcheren konden het dier daar vangen. Vanwege de verwondingen is de Stichting Dierenwelzijn Walcheren met de hond naar een dierenarts gegaan.