Middelburg - De politie hield maandagavond 27 april een 23-jarige man uit Middelburg aan. Hij reed zichtbaar onder invloed auto en verklaarde drugs te hebben gebruikt.

Even voor 22.30 uur zagen de agenten een auto slingerend over de Schroeweg rijden. Hierop besloten zij de bestuurder te controleren. Het was direct duidelijk dat deze man onder invloed was. Hij verklaarde harddrugs gebruikt te hebben. Een speekseltest gaf vervolgens aan dat de man positief testte op het gebruik van amfetamine. Hij werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Hier werd er door een arts bloed afgenomen.

Meer aangetroffen

In de auto troffen de agenten meer zakjes met vermoedelijk verdovende middelen aan. De drugs zijn in beslag genomen. Deze vondst zal, naast het rijden onder invloed, meegenomen worden in het onderzoek tegen de verdachte.

Mag ik rijden onder invloed van drugs?

Nee, drugs in het verkeer zijn absoluut taboe. Dit geldt voor alle hard- en softdrugs. Dus ook voor ‘partydrugs’ als XTC en amfetamine. Rijden onder invloed van drugs levert een gevaar op voor de verkeersveiligheid waarbij de bestuurder, inzittenden en overige weggebruikers het risico lopen (ernstig) gewond te raken.

De politie kan drugsgebruik aantonen via een speekseltest en/of bloedonderzoek. U moet hier als verdachte bestuurder medewerking aan verlenen.