MIDDELBURG - De politie heeft een onderzoek ingesteld naar een 20-jarige Middelburger. De man wordt verdacht van witwassen. Bij twee zoekingen namen agenten verschillende kostbare goederen in beslag.


De verdachte werd maandagavond 3 augustus aan de Westerscheldestraat met zijn auto aan de kant gezet. Hij werd terwijl hij reed herkend door agenten die wisten dat de man niet in het bezit was van een geldig rijbewijs. Daar werd hij voor aangehouden. Bij het fouilleren van de verdachte kwam er 1500 euro tevoorschijn uit zijn broeksband. In overleg met de officier van justitie werd daarop besloten de auto en het geld in beslag te nemen in verband met mogelijk witwassen.

Zoeking
Na verder overleg met justitie werd besloten om ook een woning te doorzoeken. In de woning vonden agenten diamanten, dure merkkleding en schoenen, munitie voor vuurwapens, een kleine hoeveelheid XTC-pillen en een stroomstootwapen.

Verdachte
De verdachte is gehoord en dinsdagmiddag in vrijheid gesteld. De man blijft verdachte in de zaak. De politie doet verder onderzoek. Alle spullen die bij de zoeking zijn aangetroffen zijn in beslag genomen.