Middelburg, Roosendaal, Breda, Tilburg - In het jaar 2023 zijn er al meerdere dumpingen geweest van afval wat vrijkomt bij het produceren van drugs. Dat levert schade op en hoge kosten voor uiteindelijk iedereen. Maar dit houdt wel in dat er ergens één of meerdere drugslabs zitten die op volle kracht pillen draaien. We willen weten waar.

In de wereld achter de drugs gaat veel schuil, menselijk leed en drama, veel geweld en nog véél meer waar de drugsgebruiker geen idee van heeft. Maar een drugslab in uw omgeving zorgt voor een gevaarlijk situatie. In het lab kan brand ontstaan met alle gevolgen van dien, maar de geweldsspiraal waar de verschillende criminele groeperingen in zitten kan dan ook wel heel dicht bij komen. Er zijn de afgelopen jaren meerdere voorbeelden geweest van onschuldige burgers die in een schietpartij belanden zonder dat ze het willen of aan zien komen.

De politie heeft als één van de belangrijkste taken het vangen van boeven, dus ook de boeven die achter drugslabs zitten. Om dat te kunnen hebben we informatie nodig. Veel informatie kunnen we zelf ontdekken. Maar gebleken is dat de meeste misdrijven op te lossen zijn als mensen die iets van het misdrijf af weten of vermoeden dat er een misdrijf gepleegd wordt hun informatie met ons delen. Daarmee helpen die mensen niet alleen ons maar ook zichzelf. Wie wil er nou naast een mogelijk levensgevaarlijk drugslab wonen? Wie ergert zich niet aan de exorbitante leefstijl van de ‘werkeloze’ buurman? Wie vindt het niet raar dat er vaak een volwassen man zonder kinderen, iedere keer in de speeltuin zit?

Bereikbaar

De politie is 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar. Uiteraard via 112 voor noodgevallen of heterdaad situaties maar onze collega’s achter het telefoonnummer  0900-8844 staan ook dag en nacht klaar om meldingen te ontvangen of om informatie te krijgen over mogelijke verdachte situaties. We zijn ook via onze website Politie.nl bereikbaar en in uitzonderlijke gevallen via onze collega’s van het Team Criminele Inlichtingen.

Anoniem

Maar we hebben er begrip voor als u uw informatie anoniem wil delen. En dat kan via Meld Misdaad Anoniem afgekort M. Van de site van M.: “M. is een onafhankelijke organisatie en is géén politie. Alleen als jouw anonimiteit gewaarborgd kan worden stuurt M. de anonieme melding door naar diverse partners, zoals de politie en andere opsporingsdiensten.” Bij M. kun je telefonisch melden via 0800-7000 of via de site meldmisdaadanoniem.nl

Nog een keer op een rij

Telefonisch

  • 112 voor noodgevallen en heterdaad situaties (zoals inbraak, geweldsincident maar ook als u een mogelijk drugslab treft of een drugsdumping ziet)
  • 0900-8844 voor situaties waarbij u de politie wil spreken maar wat geen direct noodgeval of heterdaadsituatie is. Hier kunt u dus uw vermoeden melden van een mogelijk drugslab of andere misdrijven.
  • 0800-7000 bij Meld Misdaad Anoniem om uw vermoedens te melden over een misdrijf en u anoniem wil blijven

Online

Team Criminele Inlichtingen

  • Heeft u echt informatie over criminele groeperingen en wilt u een vertrouwelijk gesprek én anoniem blijven bel dan 0900-8844, zeg niet uw naam maar vraag naar de ‘TCI’. De medewerker aan de telefoon stelt u een paar vragen en beslist of u doorgezet wordt naar een medewerker van het Team Criminele Inlichtingen.