MIDDELBURG - In een brillenzaak aan de Korte Delft hebben donderdagmorgen vroeg zeker twee daders ingebroken. De buit bestaat uit een reeks dure brillen. De politie zoekt getuigen van de inbraak.


De eigenaar sliep boven de winkel en hoorde rond 5.30 uur glasgerinkel. Gelijktijdig hoorde hij het alarm van zijn zaak afgaan. Hij keek uit het raam en zag een man half in het etalageraam hangen. Toen hij in de winkel kwam, waren de daders vertrokken. Ze zijn vermoedelijk weggerend via de Korte Delft richting het Damplein naar de Sint Pieterstraat en het Hof van Sint Pieter. Het opvallende was dat het tweetal in regenkleding liep. Ze hadden een huishoudtrapje en een voorhamer bijzich. De buit bestond uit een reeks dure brillen van het merk Cartier en Chanel. De politie onderzoekt of deze inbraak iets te maken heeft met een reeks inbraken in Nederland, waarbij alleen brillen van deze dure merken zijn gestolen.

Weet u meer over de daders?
De politie is op zoek naar mensen, die meer over dit incident weten. Specifiek is de politie op zoek naar een fietser die 5.30 uur op de Sint Pieterstraat reed. Hebt u meer informatie? Bel dan met de politie: 0900-8844. Of via het Politie WhatsApp nummer 06 - 1220 7006. Belt u liever anoniem, dan kan dat via Meld Misdaad Anoniem (0800 – 7000). U kunt ook een tipformulier invullen. Vermeld voor een snelle informatieverwerking het dossiernummer: 2021087540.