MIDDELBURG/VLISSINGEN - De politie was deze week, ter ondersteuning, bij een jaarlijkse jassen- en tassencontrole op een middelbare school op Walcheren. Bij een van de leerlingen, een 16-jarige jongen, werd een op een vuurwapen gelijkend voorwerp aangetroffen door de controleurs.

De jongen is ter plekke aangehouden door de politie. Hij is overgebracht naar een politiecellencomplex. Daar zit hij op dit moment nog vast. Het wapen is door de politie in beslag genomen voor onderzoek. Uit dat onderzoek bleek dat het om een gasdrukwapen gaat. De aangehouden verdachte is gehoord door rechercheurs.

Dit soort controles worden geïnitieerd door (sommige) middelbare scholen. De assistentie van de politie wordt gevraagd voor het geval er een goed wordt aangetroffen dat wettelijk niet is toegestaan. De politie kan dan bijvoorbeeld uitleg geven over waarom iets verboden is, maar in een geval zoals dit kan de politie ook direct ingrijpen. De politie voert zelf de controles niet uit.

Omdat een dergelijk wapen geschikt is voor afdreiging is het verboden om zoiets in bezit te hebben. Dit soort wapens lijken te erg op echte vuurwapens en komen bedreigend over.