MIDDELBURG - Vrijdagmiddag zijn twee personen aangehouden omdat zij verdacht worden van het plegen van een diefstal in een supermarkt aan de Pottenbakkerssingel in Middelburg.


De twee, een Poolse man van 37 met een onbekende woonplaats en een vrouw van 20 uit Aalsmeer, werden betrapt toen zij vlees uit de verpakking haalden en het vlees in een tas stopten. Medewerkers van de supermarkt belden hierop de politie. De twee mensen lieten hun tas staan in de winkel en liepen vervolgens de winkel uit. Medewerkers gaven het signalement van de verdachten door aan de politie.

In de Korte Geere zijn de twee aangehouden door agenten. Zij zijn overgebracht naar een politiecellencomplex. Daar zitten ze nu nog vast, ze zijn in verzekering gesteld. Van de verdachten wordt een verklaring opgenomen. Ze krijgen allebei een winkelverbod en er wordt proces-verbaal tegen hen opgemaakt. Het vlees is achtergebleven bij de supermarkt, maar kan niet meer verkocht worden.

Agenten namen een aangifte op van diefstal en vernieling (verpakking van het vlees was vernield), hoorden getuigen en bekeken camerabeelden ter ondersteuning van het onderzoek.