ARNEMUIDEN - Na de controle van een scooter door surveillerende agenten, bleek deze als ‘gestolen’ gesignaleerd te staan. De agenten namen het voertuig in beslag en hielden de bestuurder aan.


De agenten surveilleerden vrijdagavond rond 22.00 uur in Arnemuiden. Ze reden over de Westwal en zagen daar een groepje jongeren staan met scooters. Eén van de scooters had geen kentekenplaat. Reden voor de agenten om een controle te gaan doen.

De jongen die op de scooter had gereden verklaarde dat hij het ding ergens in de bosjes had gevonden. De agenten controleerden het chassisnummer van de scooter en kwamen tot de ontdekking dat deze als gestolen was opgegeven in november 2022. Zowel de scooter als de jongen die erop naar Arnemuiden was gereden zijn overgebracht naar het politiebureau.

De jongen, 14 jaar en afkomstig uit Middelburg, is aangehouden als verdachte van heling. Hij wordt, vanwege zijn leeftijd, op een later moment uitgenodigd voor verhoor door de politie. De agenten namen contact op met zijn vader die hem op het bureau heeft opgehaald.

De 14-jarige had een blokje hasj in zijn bezit. Voor dit feit wordt hij doorgestuurd naar HALT.

De rechtmatige eigenaar van de scooter is in kennis gesteld door de politie.