MIDDELBURG - Op de kruising van het Groene Woud en de Schroeweg ontstond zondagmiddag 16 januari een botsing tussen een motoragent en een auto. De motoragent is naar het ziekenhuis vervoerd. De automobilist werd gearresteerd.

Het ongeluk gebeurde om 14.25 uur. Een 64-jarige motoragent stond op het Groene Woud voorgesorteerd en sloeg linksaf richting de Schroebrug toen het verkeerslicht op groen sprong. Vanaf de Schroebrug reed een 19-jarige bestuurder uit Middelburg de kruising op, waarna de botsing ontstond.

De motorrijder is met een ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. Van de automobilist zijn een alcoholblaastest en een speekseltest afgenomen. De blaastest leverde geen bijzonderheden op. De speekseltest was positief. De man werd aangehouden en voor verder onderzoek meegenomen. Een GGD-arts heeft een bloedproef afgenomen. De uitslag is over ongeveer twee weken bekend.

De exacte toedracht van het ongeval wordt door de politie onderzocht. Vanwege de objectiviteit wordt dit onderzoek uitgevoerd door verkeersspecialisten van de politie-eenheid Rotterdam.