VLISSINGEN - De man, een medewerker in de Vlissingse haven, werd op donderdag 18 november omstreeks 07:00 uur aangehouden in de gemeente Kapelle waar hij ook woonachtig is. Hij wordt ervan verdacht betrokken te zijn bij het voorbereiden van cocaïne-invoer via de haven van Vlissingen.


Aanleiding voor zijn aanhouding is dat de verdachte is geïdentificeerd als gebruiker van een Sky ECC-telefoon. Een Sky ECC-telefoon is een extra beveiligde smartphone, waarop een beveiligde chat-app staat. Alle communicatie is versleuteld en verloopt via beveiligde servers. Via deze telefoon verstrekte de verdachte informatie aan een onbekende derde. De informatie die hij deelde is van groot belang voor de invoer van cocaïne via de haven van Vlissingen.

De Kapellenaar werd op 19 november voorgeleid en mag zijn proces in vrijheid afwachten. De rechter-commissaris legde hem hierbij voorwaarden op, waaronder een gebiedsverbod voor de haven van Vlissingen. Dit betekent dat hij hier dus ook niet meer mag werken.

Grootschalige aanpak cocaïne-invoer Haven Vlissingen

Het Openbaar Ministerie trekt samen met politie en andere ketenpartners op om corrupte havenmedewerkers op te sporen die de invoer van harddrugs in de haven van Vlissingen faciliteren. Zo werd er vorig jaar een grootschalige actie gehouden in Zeeland waarbij 10 verdachten zijn aangehouden. De continue strafrechtelijke aanpak van corrupte havenmedewerkers draagt in belangrijke mate bij aan het streven van het Openbaar Ministerie en haar ketenpartners om te komen tot een veilige en integere haven.