MIDDELBURG - Het Openbaar Ministerie heeft vandaag in de rechtbank Middelburg tegen vier mannen gevangenisstraffen van vijf jaar geëist voor het medeplegen van de woningoverval waarbij de dagopbrengst van Hrieps werd buitgemaakt. Tegen een vijfde man – die een ouder strafblad had – werd 4.5 jaar geëist. Tegen een zesde man, die verdacht werd van het na de overval mee tellen/verdelen/veiligstellen van de buit zag het OM onvoldoende bewijs en volgde een vrijspraak-eis.

Er zijn nog twee verdachten, die moeten door omstandigheden op een later moment verschijnen voor de rechter. Op 12 mei 2019 vielen drie verdachten het huis binnen van de moeder van de organisator van het Zeeuwse muziekfestival Hrieps. De opbrengst van het festival (ruim 360.000 euro) werd in het huis bewaard en door de verdachten die binnenbraken en in samenwerking met de andere verdachten gestolen. Een overval met grote impact op de slachtoffers.

“Voor de kick en het lekker snel kunnen opmaken van een leuke stapel geld zonder dat je er voor hoefde te werken, waren de daders van deze overval bereid mensen, die hun hart en ziel in een festival staken, emotioneel én financieel te benadelen. Verwerpelijk en crimineel,” zo omschreef de officier van justitie het.

DNA-bewijs, belastende telefoongegevens en getuigenverklaringen ondersteunen de verdenkingen van het OM.

De uitspraak volgt over 14 dagen.