GOES/VLISSINGEN - Het Openbaar Ministerie eist 5 jaar gevangenisstraf tegen een 35-jarige man uit Goes en 3 maanden gevangenisstraf tegen een 35-jarige man uit Vlissingen. Zij waren volgens het OM allebei betrokken bij de overval op de organisator van het Hrieps-festival.

De Goesenaar is volgens de officier van justitie medepleger van de overval, de Vlissinger wordt er van verdacht dat hij de overvallers na de overval geholpen heeft, door ze na de overval te vervoeren. Eind 2021 eiste het Openbaar Ministerie 5 jaar en 4.5 jaar cel tegen 5 andere verdachten in deze zaak.* Deze 2 laatste verdachten verschenen door verschillende omstandigheden vandaag pas voor de rechtbank in Middelburg voor de inhoudelijke behandeling van hun zaak.

Om een kwetsbare vrouw, een 74 jarige oma die een kleinkind van 3 jaar in huis had, bekommerden zij zich totaal niet, om de financiële gevolgen van festival Hrieps gaven zij niet.,’ – Officier van Justitie

Op 12 mei 2019 vielen drie verdachten in het midden van de nacht het huis binnen van de moeder van de organisator van het Zeeuwse muziekfestival Hrieps. De opbrengst van het festival (ruim 360.000 euro) werd in het huis bewaard en door de verdachten die binnenbraken onder bedreiging met geweld gestolen. Een overval met grote impact op de slachtoffers.

*de uitspraak in deze zaak kun je hier terugvinden.