DOMBURG - 21 Januari werd de man veroordeeld tot 30 maanden gevangenisstraf door de Rechtbank Zeeland West-Brabant. Het Openbaar Ministerie had 12 jaar onvoorwaardelijke gevangenisstraf en toekenning van een schadevergoeding - van ruim 1 miljoen euro - voor het slachtoffer en haar familie geëist. Het OM is het niet eens met de vrijspraak voor poging doodslag en vindt dat de opgelegde straf niet passend is.

Donderdag 26 augustus 2020 werd de bewoonster ernstig gewond aangetroffen in haar woning door een schotwond in haar hoofd. Ze lag twee maanden in coma maar overleefde het schietincident. Daar hield ze blijvend letsel aan over.

De verdachte verklaarde dat hij bezig was met het schoonmaken van zijn wapen en voordat hij het wapen weg wilde leggen nog een keer wilde controleren of het vuurwapen werkte, waarbij hij vergeten was het magazijn met kogels terug te hebben gestopt in het wapen. Bij het overhalen van de trekker werd de vrouw, bij wie hij inwoonde, in het hoofd geraakt. Per ongeluk, aldus de verdachte. In eerste instantie dacht de hij dat het slachtoffer meteen was overleden. De verdachte vertrok en reed rondjes in zijn auto. Twee uur later kwam hij terug en belde hij alsnog de hulpdiensten.

Merkwaardig gedrag
Volgens het Openbaar Ministerie is het merkwaardig dat de verdachte uit paniek uren weg is gegaan. Bij een dergelijk, ernstig ongeluk, waarbij je per ongeluk iemand neerschiet, zou de logische reactie zijn om eerst 112 te bellen. Daarnaast heeft de verdachte een verleden met huiselijk geweld (waar hij ook voor is veroordeeld) evenals voor wapenbezit. Er is volgens de officier voldoende bewijs voor poging doodslag.